Despre mine

Sunt tată, fiu, prieten, coleg, publicist, think tanker. Nimic din ce fac acum, ca ministru, nu este împotriva a ceea ce am gândit şi făcut o viaţă. Conştiinţa m-a scos în stradă după Colectiv, în noiembrie 2015. Tot ea îmi dă acum putere să fac ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Să rămân în armonie cu mine – ca tată, fiu, prieten, publicist, think tanker. Să rămân eu.
Citeste in continuare
Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

interviu Dilema Veche, 21 septembrie 2016
„Nu poți să stai la televizor atunci cînd guvernezi. Dacă guvernezi serios, stai tîrziu la serviciu, nu poți să stai la televizor. Nici n-ai timp să te uiți la televizor, de altfel. Eu cînd vedeam demnitari care se uită la televizor, mă gîndeam că n-au altă treabă”
Citeste interviul complet

1 day ago

Cristian Ghinea

O Țară ca Afară peste tot

Am avut un weekend excelent la Sibiu - sute de viitori candidați la alegerile locale: am discutat o zi întreagă despre fonduri europene. Și oamenii au fost atenți :). Pentru că nu am vorbit în păsărească și acronime, ci am plecat de jos în sus: cum vrem să facem O țară ca Afară în fiecare localitate? Unde vrem să ducem orașul/comuna? Aici e cheia. Oportunități de finanțare se găsesc. Și am prezentat și ce se schimbă în fondurile europene, ce va fi peste doi-trei ani.
Fondurile și guvernanța europeană înseamnă o șansă de modernizare. Proiectul O țară ca Afară va veni la nivel regional - România se modernizează de jos în sus. Dacă vreți să fiți informați sau vreți să vă implicați în localitatea voastră și nu știți de unde să începeți, un email la vreau@otaracaafara.eu

Sinteza informațiilor relevante și noutăți utile puteți găsi în newsletterul bilunar, la care va puteti abona aici: eepurl.com/gPHkOH

Proiectul este finanțat de grupul Renew Europe și derulat împreună cu colegul europarlamentar Vlad Botoș.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 propuneri inovatoare pentru a reuși eficient să consolidăm clădirile cu risc seismic

Trăim în capitala europeană cea mai vulnerabilă la cutremur. Și în zonă seismică activă. Statistica nu ține cu noi. Autoritățile române sunt încremenite într-un proiect de consolidare a clădirilor pericol public în caz de seism care sună în teorie, dar care în practică nu se întâmplă.

1 an cu PSD la Fonduri Europene: harababură și vorbărie. Urmează suspendarea și dezangajarea fondurilor

Anul 2017 al guvernării PSD-ALDE în domeniul fondurilor europene poate fi simplu caracterizat prin harababură și vorbărie goală.

Pe scurt, tabloul politic general arată astfel: o unire a două ministere care doar a întârziat procesul de […]

Rămânem cu cel mai stufos guvern din Europa? O propunere: de la Trabant la guvernare modernă

Am avut un domn care a condus guvernul câteva luni și care simțea că e la volanul unui Trabant. Avea dreptate pe fond.

Metafora Trabantului este totuşi nedreaptă. Trabantul […]