Despre mine

Sunt tată, fiu, prieten, coleg, publicist, think tanker. Nimic din ce fac acum, ca ministru, nu este împotriva a ceea ce am gândit şi făcut o viaţă. Conştiinţa m-a scos în stradă după Colectiv, în noiembrie 2015. Tot ea îmi dă acum putere să fac ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Să rămân în armonie cu mine – ca tată, fiu, prieten, publicist, think tanker. Să rămân eu.
Citeste in continuare
Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

interviu Dilema Veche, 21 septembrie 2016
„Nu poți să stai la televizor atunci cînd guvernezi. Dacă guvernezi serios, stai tîrziu la serviciu, nu poți să stai la televizor. Nici n-ai timp să te uiți la televizor, de altfel. Eu cînd vedeam demnitari care se uită la televizor, mă gîndeam că n-au altă treabă”
Citeste interviul complet

1 day ago

Cristian Ghinea

2,7 miliarde de lei, bani din fonduri europene, au fost deja alocați pentru dotarea spitalelor din România, pe fondul crizei generate de epidemia de Covid 19. Sunt în total 169 de contracte evaluate și semnate până la 15 mai, în funcție de proiectele depuse, într-un apel lansat în urmă cu un an. Zilele acestea se semnează noi contracte.

Toate echipamentele vor rămâne în dotarea spitalelor și după ce vom scăpa de pandemie.

Unul dintre Fake News-urile răspândite de PSD, scris negru pe alb în moțiune și repetat la TV, este că actualul guvern nu a finanțat din fonduri europene eforturile sanitare. O minciună, o minciună extrem de periculoasă, specifică unui partid anti-european.

Trebuie să o spunem răspicat și este corect să se știe adevărul: fondurile europene reprezintă coloana vertebrală financiară a intervenției statului român în lupta cu pandemia.

P.S. Astăzi am semnat contractele pentru achiziţionarea a peste 470 de autospeciale care vor intra în dotarea pompierilor din România. Chiar trebuie să o spunem răspicat: banii europeni modernizează România.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ministrul Boloș este în conflict de interese conform Regulamentului European

Neregulile legate de statutul ministrului fondurilor europene pot afecta grav funcționarea sistemului de gestionare a finanțărilor UE 2021-2027, cu prima ocazie în care va sosi un audit de la Comisia Europeană.

7 întrebări pe bune pentru următorii 7 ani – cum facem să folosim mai deștept cele 30 miliarde euro de la UE?

Îmi propun astăzi să lansez niște întrebări care ar trebui să stea la baza unor consultări reale. Voi comenta arhitectura instituțională propusă în pripă de ministrul Boloș, într-un memorandum trecut prin guvernul Orban și legiferat prin OUG (o bucățică referitoare la programul regional). Voi propune cu argumente o alternativă mai bună de cadru instituțional, legat de noua orientare a regulamentelor europene aflate în negociere, și apoi voi lansa câteva întrebări despre maladiile care parazitează sistemul de fonduri europene din România – invit MFE și decidenții politici de mai sus la o conversație reală despre ele. Așa ar arăta o consultare reală.

3 propuneri inovatoare pentru a reuși eficient să consolidăm clădirile cu risc seismic

Trăim în capitala europeană cea mai vulnerabilă la cutremur. Și în zonă seismică activă. Statistica nu ține cu noi. Autoritățile române sunt încremenite într-un proiect de consolidare a clădirilor pericol public în caz de seism care sună în teorie, dar care în practică nu se întâmplă.