Despre mine

Sunt tată, fiu, prieten, coleg, publicist, think tanker. Nimic din ce fac acum, ca ministru, nu este împotriva a ceea ce am gândit şi făcut o viaţă. Conştiinţa m-a scos în stradă după Colectiv, în noiembrie 2015. Tot ea îmi dă acum putere să fac ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Să rămân în armonie cu mine – ca tată, fiu, prieten, publicist, think tanker. Să rămân eu.
Citeste in continuare
Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

interviu Dilema Veche, 21 septembrie 2016
„Nu poți să stai la televizor atunci cînd guvernezi. Dacă guvernezi serios, stai tîrziu la serviciu, nu poți să stai la televizor. Nici n-ai timp să te uiți la televizor, de altfel. Eu cînd vedeam demnitari care se uită la televizor, mă gîndeam că n-au altă treabă”
Citeste interviul complet

11 hours ago

Cristian Ghinea

Colega mea, Silvia Dinică, senator USR, este unul dintre acei oameni pe care, dacă îl dai afară pe ușă, intră imediat pe geam dacă vrea să te convingă de necesitatea unui proiect în care crede. S-au convins de asta și colegii ei din alte partide. Cu tact și perseverență a reușit să împingă o serie de inițiative legislative și amendamente care chiar au adus în România puțină lumină.

Unul dintre proiectele ei pentru care a depus un efort extraordinar, și la care mă bucur că am putut să o sprijin și eu, în perioada în care am fost în Parlamentul de la București, este "Prima Lumină", prin care vrea să găsească soluții pentru copiii care și în anul 2020 mai învață încă la lumina lumânării. Statul român habar nu avea exact câte locuințe încă neelectrificate există, s-a înhămat să facă ea recensământul. În ciuda reacțiilor pozitive din societatea civilă, proiectul ei a fost respins la Senat de către majoritatea de la acea dată, PSD-ALDE, care a venit cu un proiect propriu, făcut pe genunchi. Pentru că nu acceptau ca soluția să vină de la USR. O catastrofă de soluție găsită de oamenii lui Dragnea - Tăriceanu, oamenii ăia fără lumină tot așa au rămas.

Silvia este hotărâtă să își vadă proiectul pus în practică, oricâtă muncă ar fi nevoie să mai depună. O altă majoritate în Parlament ar putea face un asemenea proiect mult mai ușor de adoptat.

"Avem nevoie de un Parlament al decenței, al dialogului și al soluțiilor pentru oameni într-o Românie fără hoție", spune Silvia.

Și Silvia a mai reușit o chestie, este primul parlamentar român autor al unei rezoluții la Uniunea Interparlamentară, organizație internațională de prestigiu, în care sunt reprezentate cvasitotalitatea țărilor lumii și membră fondatoare a grupului parlamentar al OECD pentru Inteligența Artificială. Până acum, rolurile astea de reprezentare externă erau privite ca un fel de city-break-uri de parlamentarii români.

Pe 6 decembrie, este oportunitatea noastră să construim un nou Parlament, un Parlament al decenței și al oamenilor buni. Care să ne aducă o #RomâniaFărăHoție
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ministrul Boloș este în conflict de interese conform Regulamentului European

Neregulile legate de statutul ministrului fondurilor europene pot afecta grav funcționarea sistemului de gestionare a finanțărilor UE 2021-2027, cu prima ocazie în care va sosi un audit de la Comisia Europeană.

7 întrebări pe bune pentru următorii 7 ani – cum facem să folosim mai deștept cele 30 miliarde euro de la UE?

Îmi propun astăzi să lansez niște întrebări care ar trebui să stea la baza unor consultări reale. Voi comenta arhitectura instituțională propusă în pripă de ministrul Boloș, într-un memorandum trecut prin guvernul Orban și legiferat prin OUG (o bucățică referitoare la programul regional). Voi propune cu argumente o alternativă mai bună de cadru instituțional, legat de noua orientare a regulamentelor europene aflate în negociere, și apoi voi lansa câteva întrebări despre maladiile care parazitează sistemul de fonduri europene din România – invit MFE și decidenții politici de mai sus la o conversație reală despre ele. Așa ar arăta o consultare reală.

3 propuneri inovatoare pentru a reuși eficient să consolidăm clădirile cu risc seismic

Trăim în capitala europeană cea mai vulnerabilă la cutremur. Și în zonă seismică activă. Statistica nu ține cu noi. Autoritățile române sunt încremenite într-un proiect de consolidare a clădirilor pericol public în caz de seism care sună în teorie, dar care în practică nu se întâmplă.