Nu abandonăm lupta cu birocrația. MFE renunță la copiile legalizate

De astăzi, 29 septembrie 2016, cei care depun proiecte la Ministerul Fondurilor Europene nu vor mai avea nevoie de copii legalizate după documente, de cazier judiciar sau cazier fiscal.

Am semnat un ordin de ministru prin care MFE va renunța să mai ceară copii legalizate celor care depun proiecte pe fonduri europene. Vom proceda așa cum este normal și fără a mai pune oamenii pe drumuri inutile – funcționarii din minister vor certifica pe loc conformitatea cu originalul.

La depunerea contractelor nu vom mai solicita Cazierul Judiciar. O simplă declarație pe proprie răspundere va fi suficientă. Pentru cei desemnați câștigători, vom consulta noi Sistemul Național de Evidență Informatizată a Cazierului Judiciar. Vom putea face noi acest lucru în baza acordului scris al beneficiarului.

Tot astăzi am semnat un protocol cu ANAF care ne va permite să obținem direct de la instituția emitentă Certificatul de Atestare Fiscală pentru solicitanții și beneficiarii pentru care este necesară verificarea îndeplinirii condiției de eligibilitate privind obligațiile de plată restante. Am stabilit cu cei de la ANAF să punem la punct o procedură de colaborare instituțională care să nu presupună niciun cost suplimentar.

Zero costuri pentru instituții, zero nervi și timp pierdut pentru oameni.

Haideți că se poate. Simplificarea merge înainte.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *